Over mij

Mijn naam is Michelle van Daalhoff. In 2009 studeerde ik af aan de Fontys Academie voor Theater als docerend theatermaker. Na mijn afstuderen heb ik ieder jaar zes voorstellingen gemaakt. Ik heb gewerkt met kinderen, jongeren
en volwassenen. Al snel merkte ik dat er een gebrek is aan moderne, speelbare theaterteksten voor amateurspelers. Stukken die speciaal voor amateurgroepen geschreven zijn, vond ik doorgaans oubollig. Stukken voor het professionele theater waren dan vaak weer óf te ingewikkeld óf niet geschikt voor grote groepen óf werden door iedere vereniging al gespeeld.
Daarom ben ik zelf speelbare theaterteksten voor amateurspelers gaan schrijven. Aangezien mijn collega’s met hetzelfde probleem worstelden, ben ik vanaf 2010 ook in opdracht gaan schrijven. Inmiddels heb ik meer dan vijftig stukken geschreven met uiteenlopende thematieken. Mijn theaterteksten kenmerken zich door:

Humor
Het merendeel van mijn theaterteksten bestaat uit komedies. Mijn filosofie is dat humor de drijvende kracht is achter een amateurstuk. In mijn teksten schuilt de humor in de uitvergroting van herkenbare situaties waar zowel het publiek als de speler zichzelf in zou kunnen herkennen.

Herkenbaarheid
De personages in mijn teksten zijn herkenbaar en de situaties en conflicten waar ze in belanden ook. Dit vind ik om drie redenen belangrijk: de spelers moeten zich kunnen identificeren met hun personage, de personages zijn echte mensen en geen karikaturen, het publiek zal zich kunnen identificeren met de personages en met het verhaal.​

Handeling
Acteren betekent handelen en dus bieden mijn teksten ruimte voor beweging, voor actie.
U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om te kijken naar de mogelijkheden.

Wilt u zien welke theaterteksten ik op mijn site aanbied?
Bent u geïnteresseerd in een theatertekst op maat?
Heeft u advies nodig bij het schrijven van een eigen theatertekst?
Bent u benieuwd voor welke theatergroepen ik eerder heb geschreven?
Wilt u weten wat de kosten zijn?